Vyšetření chlamydií

Vyšetření chlamydií

Dovolujeme si Vám nabídnout rychlý test na vyšetření chlamydií. Chlamydie způsobují záněty pohlavních a močových orgánů žen i mužů, patří do skupiny sexuálně přenosných onemocnění a jejich výskyt stále stoupá.

Chlamydiový zánět se projeví nejčastěji vaginálním diskomfortem - výtokem z pochvy, svěděním, pálením v pochvě, bolestmi v podbřišku či bolestivým pohlavním stykem. V případě, že se tato infekce neléčí nebo léčí pozdě, je poměrně vysoké riziko rozšíření onemocnění do dalších orgánů. Nejčastějším následkem je vznik pánevních zánětů, vznik srůstů s možným následkem neplodnosti, vyšším rizikem vzniku mimoděložního těhotenství nebo s chronickými bolestmi v podbřišku.

Diagnózu lze stanovit na základě řady vyšetření pomocí stěrů, ze vzorku moči nebo z rozboru odebrané krve. Tato vyšetření však mají nevýhodu velké časové náročnosti na vyšetření v laboratoři, výsledek je tak získán s dlouhým odstupem a v důsledku toho se oddaluje i začátek léčby. Z toho důvodu Vám nabízíme speciální testy sloužící k rychlé diagnostice již přímo v ambulanci, jejichž výsledek je vyhodnocen již za 10 minut, a je tedy možné případné okamžité zahájení léčby.

Tento test není hrazen z veřejného zdravotního pojištění.